Laura Šapić i Frula uspješno obranile boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu za mlade jahače

Ove subote 23.9.2017. g održano je Svjetsko prvenstvo za mlade jahače u mjestu Vallegio sul Mincio, Verona, Italija.

Od ukupnog broja od 115 prijavljenih jahača iz 34 zemlje svijeta startala su 93 jahača para.
Po prvi puta u povijesti hrvatskog daljinskog jahanja naši jahači uspjeli su se kvalificirati i nastupiti na najprestižnijem svjetskom natjecanju za mlade jahače. Boje Hrvatske branili su naši reprezentativci, mladi jahači Stefano Osip na grlu Hajnal  (iz KK Istra) i  Laura Šapić na grlu Frula (iz KK Vinia).

Utrka od 120 km odvijala se po vrlo zahtjevnoj tvrdoj stazi i uz velike brzine najboljih svjetskih jahača iz UAE, Bahreina, Chilea, Qatara, USA, Južnoafričke republike, Brazila, Argentine, Alžira te najboljih europskih jahača. Jahači par Stefano Osip i Hajnal na žalost isključeni su nakon 2. kruga zbog šepanja.

Nastup Laure i Frule obilježen je njihovim  osobnim brzinskim rekordom od više od 17 km/sat te sjajnim ocjenama konja nakon svakog veterinarskog pregleda. Laura i Frula uspješno su završile utrku te se plasirale  na 41. mjesto na svijetu što je sjajan rezultat uzevši u obzir činjenicu da do sada  Hrvatska nije imala predstavnika na ovakvom natjecanju. Čestitke našim mladim jahačima kao i logističkim timovima KK Istra i KK Vinia na sjajno odrađenom poslu!!!