KONJIČKI VIŠEBOJ – EVENTING

Konjički višeboj predstavlja najcjelovitije konjičko natjecanje, zahtjevajući od jahača znatno iskustvo u svim granama konjičkog sporta, detaljno poznavanje sposobnosti vlastitog konja, te razine općeg znanja konja kao rezultat pametnog i naprednog treninga.

Cross-country natjecanje je najuzbudljiviji i najzahtjevniji sveukupni test jahaćih sposobnosti i konjaništva gdje se nagrađuju ispravna načela treninga i jahanja. Ovo natjecanje ima težište na sposobnost prilagodbe jahača i konja na različite uvjete na stazi (vremenske prilike, raznolikost terena, prepreke, vrstu i kakvoću tla, itd.)

istovremeno pokazujući vještine skakanja, usklađenost, međusobnog povjerenja (konja i jahača) i općenito “dobru sliku”.

Ovo natjecanje zahtjeva od svih uključenih posebnu pažnju, svjesnost i prihvaćanje određene razine rizika koji su neodvojivi od posebne zahtjevnosti i uzbudljive prirode ovog natjecanja.

Moraju se poduzeti svi napori kako bi se osiguralo, da na svakoj razini natjecanja, odgovorni jahači sudjeluju sa pravilno utreniranim konjima kako ne bi bili izloženi većem riziku od onoga koji je prirodno povezan sa prirodom i razinom ovog natjecanja.

Odbor


Boško Milivojević – predsjednik