POVIJESNI USPJEH IVE LIPOVAC I THOR-A NA EUROPSKOM PRVENSTVU U DALJINSKOM JAHANJU

Tekst i fotografije: Konjički klub Magušar

Naša mlada, ali vrlo uspješna natjecateljica u daljinskom jahanju Iva Lipovac ostvarila je senzacionalan uspjeh na FEI Europskom prvenstvu u daljinskom jahanju osvojivši 13. mjesto na grlu Thor.
Na Europsko prvenstvo u daljinskom jahanju koje se održalo 11.-13. rujna 2015. godine u Slovačkoj, u Šamorinu na velebnom objektu JK Napoli, s.r.o. prvi put se uspjela kvalificirati i jedna hrvatska natjecateljica i uspješno je završila zahtjevnu trku duljine 160 km i u elitnoj konkurenciji osvojila 13. mjesto sa fascinantnom brzinom od 19,680 km/h.
Na Prvenstvu je sudjelovalo 66 natjecatelja iz Austrije, Belgije, Bugarske, Češke Republike, Finske, Francuske, Italije, Luksemburga, Mađarske, Nizozemske, Norveške, Njemačke, Poljske, Portugala, Rusije, Slovačke, Španjolske, Švedske, Švicarske, Ujedinjenog Kraljevstva i prvi put Hrvatske. Treba istaknuti da 29 natjecatelja nije moglo završiti stazu i uspješno proći veterinarski pregled.
Najuspješniji je bio natjecatelj Punti DachsJaume na grlu Ajayeb za Španjolsku koji je osvojio zlatnu medalju, ispred Visser Marijke na Laiza de Jalima za Nizozemsku koja je osvojila srebrnu medalju dok je brončanu osvojioFrancesJean Philippe na Secret de monCoeur za Francusku.
Ekipno je prvo mjesto i zlato osvojila Španjolska reprezentacija, drugo mjesto i srebrnu medalju Francuska, dok je brončanu medalju odnosno treće mjesto osvojila Nizozemska.
Čestitamo našoj Ivi Lipovac , Thoru i cijeloj ekipi na izuzetnom uspjehu.

Lipovac_1