Sjajan nastup hrvatskih endurašica Abu Dhabiju

Na najprestižnijem natjecanju u UAE , HH The President of United Arab Emirates Cup, CEI3*160 km 10.2. u Al Wathba, Abu Dhabi nastupile su hrvatske jahačice Laura Šapić iz KK Vinia na grlu Beachcomber Spiderman te Tea Biondić iz KK Ramarin na grlu Thorr D’Alauze obje jašući za klub Dubawi iz Dubaia.

U velikoj konkurenciju od 270 jahača Laura se plasirala na odlično 74. mjesto te odmah iza nje sa minimalnom vremenskom razlikom Tea na 75. mjesto. Ovu tešku i zahtjevnu utrku nije završilo čak 150 jahaćih parova. Laura i Tea su nešto više od 10 sate provele u sedlu jašući pustinjom uz prosječnom brzinu od 17 km na sat. Ponosni smo na naše reprezentativke koje su na najljepši mogući način pokazale vrhunsku spremnost te brigu za konje te time se osigurale budućnost na svjetskoj sceni daljinskog jahanja.

Na ovoj utrci prvih 10 najboljih osvojilo je automobile i financijske nagrade (od 30.000-100.000 CHF) dok su svi ostali jahači koji su uspješno završili utrku osvojili financijsku nagradu od 25.000 CHF. Tea Biondić vraća se iz UAE 12.2. dok Laura Šapić nastavlja sa treninzima u klubu u Dabiju i njen povratak je planiran za 17.2. Želimo im sretan povratak i nastavak uspješne sezone u daljinskom jahanju!!!