Često postavljena pitanja

Ovdje možete pronaći odgovore na često postavljena pitanja uredu HKS-a

title
  1. Kako licencirati natjecatelja, službenu osobu ili konja?
    Registraciju je moguće izvršiti isključivo temeljem zahtjeva matičnog kluba. Licenca se aktivira po primitku uplate i dostavi liječničke potvrde o sposobnosti sportaša.

2. Kako promijeniti prezime u matičnim podacima u bazi HKS-a?
    Potrebno je dostavit zahtjev putem e-maila te kao dokaz priložit osobnu iskaznicu, vjenčani list ili slični dokument.

3. Kako promijenit ime konja u bazi podataka?
    Potrebno je dostavit zahtjev putem e-maila. Promjena se naplaćuje sukladno Cjeniku HKS-a.

4. Kako se izdaje FEI putovnica za konja?
    Konj za kojeg se traži izdavanje FEI putovnice mora biti registriran u bazi HKS-a te imati aktivnu licencu. Potrebno je dostaviti presliku slijedećih stranica nacionalne putovnice: naslovna stranica, stranica na kojoj je upisano vlasništvo, pedigre konja i dijagram obje stranice. Svaki dokument mora biti zaseban.

5. Kako promijeniti vlasništvo konja u bazi podataka HKS-a?
    Matični klub konja preko aplikacije upisuje promjenu.

6. Kako rezervirati boks za natjecanje?
    Isključivo preko organizatora natjecanja.

7. Kako se na nacionalna natjecanja u RH registriraju strani natjecatelji i konji?
    Za strane natjecatelje potrebno je u HKS dostaviti potvrdu o licenci te dozvolu za sudjelovanje na nacionalnim natjecanjima u RH izdanu od matičnog saveza natjecatelja, potvrda treba sadržavati minimalno slijedeće podatke: ime i prezime jahača, datum i godinu rođenja, spol, te razinu licence (za preponska natjecanja maksimalnu visinu koju natjecatelj smije skakati, za daljinsko maksimalnu duljinu staze u kojoj se jahač smije natjecati, za dresuru maksimalnu kategoriju u kojoj se jahač smije natjecati).
    Također je potrebno dostaviti minimalno slijedeće podatke o konjima: dokaz da je konj licenciran za tekuću godinu u matičnom savezu (može biti i poveznica na web stranicu iz koje je to vidljivo), ime konja, godina oždrebljenja, spol, broj mikročipa, pasmina, zemlja oždrebljenja.

8. Kako se na nacionalna natjecanja u RH prijavljuju strani natjecatelji i konji?
    Prijave je potrebno dostaviti organizatoru natjecanja na kontakt naveden u propozicijama natjecanja.

9. Kako se prijaviti na ispit za jahaču dozvolu ili natjecateljsku licencu?
    Prijavu može izvršiti isključivo licencirani trener putem aplikacije HKS-a.

10. Kako izvaditi izgubljenu iskaznicu o položenoj dozvoli/licenci?
    Potrebno je dostaviti zahtjev putem e-maila. Naknadno izdavanje naplaćuje se sukladno Cjeniku HKS-a.

11. Kako izvršiti prijavu na FEI natjecanja?

12. Kako se strani natjecatelji prijavljuju na nacionalna natjecanja u RH?
    Kako bi strani natjecatelj imao pravo sudjelovati na nacionalnom natjecanju u RH potrebno je dostaviti dozvolu matičnog saveza s podacima o imenu i prezimenu, datumu i godini rođenja natjecatelja te kategoriji natjecateljske licence.