NOVI USPJEH HRVATSKIH JAHAČA U SASTAVU REPREZENTACIJE




 


„Nature Endurance Welcome“ - Šamorin, 16.-19.04.2015.

Hippo Arena Šamorin

Na natjecanju daljinskog jahanja u Šamorinu, nastupila su četiri jahača para iz Hrvatske i to u kategorijama CEI3*-160km, CEIYJ2*-120km i CEI1*-80km.

U kategoriji CEI3* predstavljao nas je jahači par u sastavu: Iva Lipovac na grlu Thor koji je ostvario do sada najveći uspjeh Hrvatskog daljinskog jahanja uopće, te je ispisao i novu stranicu povijesti Hrvatskog konjičkog sporta. Iva i Thor su uspješno završili natjecanje kao četvrti, te su nakon 10 sati, 34 minute i  38 sekundi savladali stazu od 160km prosječnom brzinom od 15,127 km/h i time postali prvi jahači par iz naše zemlje koji se ovjenčao s tri zvjezdice.

U kategoriji CEI1* predstavljali su nas jahači parovi u sastavu: Tea Biondić na grlu 399 Mabrouk Amir i Antonio Posavac na grlu 373 Khalil. Tea Biondić i njen 399 Mabrouk Amir završili su natjecanje na trećem mjestu, te su stazu od 80km svladali za 4 sata, 51 minutu i 25 sekundi uz prosječnu brzinu od 16,471 km/h. Antonio Posavac i grlo 373 Khalil natjecanje su završili na četvrtom mjestu, a stazu su svladali za 5 sati, 1 minutu i 30 sekundi uz prosječnu brzinu od 15,920 km/h. Ovo je bio njihov prvi međunarodni nastup na kojemu su uspješno završivši natjecanje osvojili i svoju prvu međunarodnu zvjezdicu.

U kategoriji CEIYJ2* predstavljao nas je jahači par u sastavu: Marin Samardžić na grlu Havas. Nažalost već nakon prvog kruga morali su odustati od daljeg natjecanja radi dobrobiti konja. Ovaj potez bio je iznimno dobro prihvaćen od strane Sudačkog i Veterinarskog vijeća.

Svi naši jahači i cjelokupna ekipa reprezentacije naišli su na odličan prijem od strane organizatora i svog službenog osoblja koji su imali samo riječi pohvale za profesionalni nastup i sportsko držanje cjelokupne ekipe. Također je pohvaljen rad i napredak našeg daljinskog jahanja uz očekivanje da se uskoro opet vidimo u još većem broju.

 Još jednom čestitamo svim našim predstavnicima na odličnim rezultatima i idemo naprijed!

 
Autor: B.M.