Rezultati naših jahača u Šamorinu




Uspješno završene kvalifikacije hrvatskih jahača daljinskog jahanja u Šamorinu !!!!

15. I 16.6.19. U slovačkom Šamorinu na utakmicama CEI2* 120 km, CEIY2* 120 km i CEI1* 80 km sudjelovala su 4 jahaća para i to; Olesja Wirnsberger na grlu Amurath Csillagtanc iz KK Hrvatski Sokol Vukovje, Barbara Šošić na grlu Gazal Ahat iz KK Istra, Laura Šapić na grlu Shogun te Ivan Vodogažec na grlu Egzotika iz KK Vinia.

Barbara i Gazal Ahat plasirali su se na sjajno 2.mjesto u kategoriji CEIY2*120 km te su ovom utakmicom završili posljednju kvalifikaciju za nastup na Svjetskom prvenstvu za mlade jahače u Pisi. 

Na utakmici CEI1*80 km Ivan Vodogažec i Egzotika plasirali su se na odlično  3.mjesto te ovom utakmicom kvalificirali za nastup na Svjetskom prvenstvu za mlade konje u Pisi.

Na žalost Olesja i Amurat Csillagtanc  te Laura i Shogun ovaj put  nisu uspješno završile utrku u seniorskoj kategoriji CEI2*120 km.

Ova utakmica ujedno je i završetak kvalifikacija za nastupe naših jahača na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za seniore koje će se održati u kolovozu u Euston parku u UK te Svjetskim prvenstvima za mlade jahače i za mlade konje koji su na rasporedu u rujnu u Pisi.

Kvalifikacije su završili slijedeći hrvatski jahači i konji;

Europsko prvenstvo za seniore 2019./Svjetsko prvenstvo za seniore  2020.  CEI3*160 km - Laura Šapić i Frula iz KK Vinia

Svjetsko prvenstvo za mlade jahače 2019. CEI2*120 km: Barbara Šošić i Gazal Ahat iz KK Istra i Nina Fakin i Sauron iz KK Vinia

Svjetsko prvenstvo za mlade konje 2019. CEI2*120 km; Stefano Osip i Neron iz KK Istra i Ivan Vodogažec i Egzotika iz KK Vinia

Dok će se navedeni jahači i konji  pripremati za nadolazeća natjecanja ostali dio hrvatskih jahača daljinskog jahanja  završavati će svoje međunarodne kvalifikacije za nastup na Svjetskom prvenstvu  2020. godinu.