Veličanstven uspjeh hrvatskih enduraša na Svjetskom prvenstvu za mlade jahače i Svjetskom prvenstvu za mlade konje, Pisa
  Sjajne vijesti stižu nam iz talijanske Pise gdje se 18.9.2019. održalo  Svjetsko prvenstvo za mlade  jahače  CEI2*120 km na kojem su u  konkurenciji 105 mladih jahača sudjelovale  naše reprezentativke  Barbara Šošić na grlu Gazal Ahat iz KK Istra i Nina Fakin na grlu Sauron iz KK Vinia. Barbara i Gazal su se  uz prosječnu brzinu od 18,01 km/h plasirali  na  42.mjesto dok su se Nina i Sauron uz prosječnu brzinu 16.04 km/h plasirali na 63.mjesto.

  20.9.2019. održano je Svjetsko prvenstvo za mlade konje (7. godce)  CEI2*120 km na kojem je nastupio jedini hrvatski predstavnik Stefano Osip na grlu Neron iz KK Istra. U konkurenciji od 62 jahača para Stefano i Neron plasirali su se na sjajno 9. mjesto uz prosječnu brzinu od 19,88 km/h te u zadnjem krugu nešto više od 22 km/h  čime su pokazali da zaista pripadaju u sam svjetski vrh daljinskog jahanja. Velike čestitke našim jahaćim parovima i njihovim klubovima  na sjajnim rezultatima. 

  Ovim nastupima naših mladih jahača zaokružena je jedna od najuspješnijih sezona daljinskog jahanja sa kvalificiranim jahaćim parovima i u seniorskoj i u juniorskoj kategoriji  za nadolazeća Svjetska i EU prvenstva u 2020. godini.