Odlične vijesti stižu iz Abano Termea




Laura Dragičević i C-canancra Hc Z osvojile su drugo mjesto na 1,30m


title


Mlada jahačica Laura Dragičević i kobila C-canancra Hc Z ostvarile su izniman rezultat na CSI2* internacioalnom natjecanju u talijanskom Abano Termeu. Turnir je trajao tri dana, 28.- 30.lipnja 2024.

Prvi dan turnira osvojila je drugo mjesto na visini od 1,30m. Parkur je završila bez kaznenih bodova u vremenu od 64.42s. Dobar rezultat nije izostao niti treći dan natjecanja kada je zauzela treće mjesto, također na visini od 1,30m. Najveća su joj podrška bili njezini roditelji i kolege jahači iz Konjičkog kluba Sveti Juraj.

„Jako sam zadovoljna s ostvarenim rezultatima i osjećaj kada se sav cjelogodišnji rad i trud pokažu na internacionalnim turnirima je neopisiv. Kobila i ja smo zajedno već 3 godine i pokazala je svoju kvalitetu odličnim rezultatima tijekom cijele godine tako da mi je dobar rezultat u jednu ruku bio očekivan“, rekla je Laura.



Internacionalne turnire izvan Hrvatske voli zbog promjene okoline, stjecanja novih poznanstava, a i zbog većeg natjecateljskog izazova.

„Turniri van Hrvatske su puno veći i time ih smatram važnima za moj sportski napredak. Na njih dolaze najbolji jahači iz cijeloga svijeta i parkuri su puno teži. U Hrvatskoj imamo dobre turnire za pripremu konja i jahača, ali se nadam tako velikim turnirima i kod nas“, zaključila je i nadodala da se sprema za idući turnir koji će se održati u slovačkom Šamorinu krajem srpnja.