PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLADE KONJE U DRESURNOM JAHANJU U VARAŽDINU

PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLADE KONJE

U DRESURNOM JAHANJU U VARAŽDINU

Poštovani sportski prijatelji,

Naš klub Konjički klub Garestin tradiconalno je već domaćin Prvenstva Hrvatske za mlade konje u dresurnom jahanju, natjecanja koje uspješno organiziramo od 2018. godine. Posljednje dvije godine su bile najuspješnije po broju nastupa mladih konja, kojih je sve više u našim hrvatskim klubovima i kod uzgajivača. To nas je motiviralo da u prošloj godini pokušavamo podići nivo kvalitete Prvenstva kako povećanom kvalitetom sudaca tako i ukupnom organizacijom samog natjecanja, a u ovoj godini spreni smo za još jedan korak dalje.

Nismo izmislili ništa novo, na takav način se u svijetu razvijenog konjičkog sporta radi već desetljićima, a naša je želja da i hrvatskom konjičkom sportu postoji evidencija o uzgoju i sveukupnj sportskoj kvaliteti mladih konja. Iz toga se i  Vama obraćamo jer bez angažmana uzgajivača, vlasnika, jahača, sudaca i trenera, nema kvalitetng napretka našeg konjarstva.

Želja nam je da 14.09.2024. na Državno Prvenstvo Hrvatske za mlade konje u dresurnom jahanju pozovemo i jahače iz susjednih zemalja, te im damo priliku da i njima renomirani FEI suci ocjene njihove mlade konje. Naravno da ne mogu konkurirati za Državno Prvenstvo, ali imaju mogućnost natjecat se u otvorenim utakmicama sa nacionalnim testovima ili po vlastitom izboru jahati FEI-ove testove za mlade konje. Iz toga razloga Vas molimo da nas što prije obavjestite o vašem dolasku i eventualnoj potrebi montažnih bokseva jer ih na vrijeme moramo rezervirati.

Prvenstvo Hrvatske za mlade konje u dresurnom jahanju sudit će ugledni međunarodni FEI suci iz Belgije i Portugala te sutkinje iz Slovenije i Hrvatske. Posebno za ovogodišnje Prvenstvo, ugostit ćemo renomiranog suca gosp. Jacques Van Daele iz Belgije uz već od prošle godne poznatog na suca gosp. Miguela Goncalvesa iz Portugala te kod nas stalnih sutkinja gđe. Dore Markun iz Slovenije i gđe. Ivane Ljubić iz Hrvatske. Oni će sudit i drugi dan - 15.09.2024. - turnira na Finalu Croatia Cupa i Kupa grada Varaždina, kada će se jahat slobodni programi uz glazbu, po starosnim kategorijama jahača.

Propozicije za oba natjecanja bit će obavljene na stranici HKS-a, a za sve ostale informacije možete se obratiti na mail Konjičkog kluba Garestina (kkgarestin@gmail.com) ili na broj mobitela Spomenke Damjanić (+385915155008).

Radujemo se Vašem dolasku, uz sradačan pozdrav,

U ime KK Garestin,

Spomenka Damjanić / voditeljica organizacije Prvenstva Hrvatske za mlade konje u dresurnom jahanju.